Vybíráme
24. 4. 2024, WEBREDAKTOR

Artotéka se ve středu 24. dubna 2024 účastní konference Rosteme s obrazy: Spolupráce artoték s veřejně prospěšnými, vzdělávacími a soukromými subjekty.

Kde vzniká lidská potřeba obklopovat se uměním? Může přítomnost výtvarných děl zvýšit kvalitu prostředí, ve kterém trávíme podstatnou část pracovních dnů, podpořit radost z práce, studia nebo zpříjemnit dlouhodobý pobyt ve zdravotnických zařízeních? Cílem panelové diskuze je představit inspirativní příklady a potenciál spolupráce s artotékou – půjčovnou uměleckých děl, a poukázat na přínos spolupráce se současnými vizuálními umělci/umělkyněmi, vedoucí ke kultivaci pracovních a veřejných prostor.

O své zkušenosti a motivace se podělí:

  • Marek Svoboda, ředitel Masarykova onkologického ústavu,
  • Milena Pelová, zástupkyně hlavního partnera a podporovatele artotéky Erste Private Banking při České spořitelně,
  • Karolina Chasáková, zástupkyně artotéky Městské knihovny v Praze,
  • Lubomír Šabatka, ředitel firmy IDEA StatiCa,
  • Edita Hána Djakoualnová, Taida Edita, odbornice na CSR aktivity společnosti KPMG.

Před samotnou panelovou diskuzí představí umělkyně Lenka Klodová již čtyři roky trvající spolupráci artotéky s Fakultou výtvarných umění VUT, která spočívá nejen v zakomponování studentských uměleckých děl do nabídky artotéky. Akce, která je součástí festivalu Brno Art Week, je určena především pedagogům, pracovníkům ve zdravotnictví, zaměstnancům firem i všem zájemcům o vizuální umění včetně filantropů.

Více zde >>>

Mohlo by vás zajímat